С 420 гласа за британските депутати одобриха днес плана на премиера Тереза Мей

...
С 420 гласа за британските депутати одобриха днес плана на премиера Тереза Мей
Коментари Харесай

Британският парламент даде срок за Брекзит до 30 юни, а Доналд Туск - до една година

С 420 гласа " за " английските депутати утвърдиха през днешния ден проекта на премиера Тереза Мей да изиска удължение на излизането на Англия от Европейския съюз до 30 юни. 
 28 осведомителни дни за правата на българите във Англия след Брекзит  Британският парламент забрани Брекзит без договорка  Без визи за жителите на Европейски Съюз и Англия след Брекзит, реши Екологичен потенциал
110 бяха срещу предлагането на държавното управление.

Кабинетът на Мей беше заставен да поиска това гласоподаване, тъй като Народното събрание през вчерашния ден одобри закон, с който си даде пълномощие да управлява и трансформира проекта на Мей за удължение на преговорния интервал за периода на Брекзит.

Междувременно в писмо до участниците в утрешното изключително съвещание на Европейския съвет Доналд Туск предложи Англия да получи пролонгация до една година за напускането на Европейски Съюз. 

Досегашният ни опит, както и разделянето в английския парламент, демонстрират, че е малко евентуално утвърждението на постигнатото съглашение сред Европейски Съюз и Лондон да завърши до юни, аргументира се Туск, който е ръководител на Европейския съвет.

Той е на мнение, че пролонгация до юни би повишила опасността от нови краткотрайни отлагания и изключителни срещи на върха с къси периоди. 

Според Туск съществува и опция някоя последваща пролонгация да не получи утвърждение и по този начин да се стигне до инцидентна разлъка без уредени правила.

Според неофициална информация, представена от редица германски медии, канцлерът Ангела Меркел счита за допустимо английското овакантяване на Европейския съюз да бъде отсрочено до началото на 2020 година

Меркел е на мнение, че проведен Брекзит, т.е. Брекзит със съглашение, е в полза на Германия.

Според френското президентство обаче отсрочване на Брекзит с една година би било прекомерно дълго.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР